Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació Amics de Puerto Cabezas organitza la projecció del documental ‘Leo a la vida’

La sessió tindrà lloc dijous a les 8 de la tarda al Casal Popular de Vilafranca i comptarà amb la presència del director del documental, Juli Suàrez.

‘Leo a la vida’ és un documental sobre l’obra de Leonela Relys, mestra cubana, doctora en Pedagogia i alfabetitzadora internacionalista. Leo és creadora del mètode d’alfabetització ”Yo sí puedo”, amb el qual s’han alfabetitzat més de vint milions de persones al món. El documental vol analitzar les claus de l’analfabetisme, la seva relació directa amb la pobresa i investigar els analfabetismes polítics que pateix més d’un 80% de la població mundial.

Juli Suàrez defineix ‘Leo a la vida’ com un arbre, perquè a través del fil conductor que és la figura de Leonela Relys s’aborden els diferents tipus d’analfabetisme que existeixen.

Aquest documental de la productora gironina LGC films va ser estrenat a finals del 2017 al Festival Internacional de Cinema de La Havana. Des de llavors ha passat per diversos festival i ha estat guardonat com a millor documental en els premis Oriana del Festival de Cinema de Sant Andreu de la Barca. Ara passarà per diferents ciutats catalanes amb la voluntat de generar debat al voltant dels temes que s’hi tracten.

La història de ‘Leo a la vida’ va començar fa uns deu anys arran d’un projecte al voltant de l’alfabetització que va dur Suárez a Nicaragua. Poc després va conèixer Leonela Relys i, a partir de la seva figura i obra, va acabar elaborant aquest documental, que ha estat rodat a Cuba, Nicaragua, Veneçuela i Haití.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: