Dilluns, 9 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’associació ActivaMent vol promoure la creació d’un grup d’ajuda mútua a Vilafranca

El programa l’Entrevista de Penedès TV parla aquesta setmana amb el vocal de la delegació Garraf-Penedès de l’associació ActivaMent, Esteban Montiel.

L’entitat va ser una de les beneficiàries de la línia d’Ajuts d’Impuls Social pel Territori que va atorgar la Fundació Pinnae.

L’entitat vol ampliar la seva presència a l’Alt Penedès i té l’objectiu de constituir un grup d’ajuda mútua a Vilafranca, per això la Delegació Garraf – Penedès d’ActivaMent organitza un taller inicial per aprendre a moderar Grups d’Ajuda Mútua. Una activitat gratuïta, orientada a les persones que passen o han passat un problema de salut mental i que volen començar un Grup d’Ajuda Mútua o que volen conèixer què és i com funcionen aquests espais de suport mutu.

Les persones que passen un problema de salut mental, sovint han de fer front a dificultats afegides que no depenen pas del problema de salut mental, sinó de la reacció social i altres barreres pròpies i alienes que solen presentar-se. La solitud, la pèrdua de vincles, la incomprensió, els prejudicis o la discriminació solen ser més difícils de superar que els propis símptomes, agreujant el patiment i empitjorant les possibilitats de recuperació. Per donar resposta a aquestes necessitats, existeixen els Grups d’Ajuda Mútua. La formació permetrà engegar un d’aquests espais de suport mutu al territori.

ActivaMent es va constituir l’any 2011 a Barcelona i actualment ja disposa d’11 delegacions, entre aquestes la de Garraf-Penedès, creada el 2016. A la comarca a més dels GAM ofereixen també alguns tallers i formacions, com per exemple un curs d’informàtica que es fa a la Fassina de Vilafranca. També volen continuar promovent xerrades de sensibilització als instituts. Ja han començat a Sant Pere de Ribes i Vilanova i volen fer-los també a Vilafranca.

En relació als Taller inicial per a la Moderació de Grup d’Ajuda Mútua de Vilafraca es farà el proper dimarts, 15 de gener, a la tarda a L’Escorxador.

Per apuntar-te, es pot escriure o trucar al telèfon 603 79 00 63.  L’entrevista a Esteban Montiel s’emet aquest divendres a Penedès TV a dos quarts de quatre de la tarda i en reposició cada quatre hores fins el dissabte al matí.

 

 

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada

Penedès Televisió

17:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana
18:30
Vilafranca, punt de trobada
Comerç de proximitat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: