Dimecres, 12 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Sant Sadurní s’adhereix al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

L’Ajuntament de Sant Sadurní s’adhereix al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

L’Ajuntament de Sant Sadurní s’ha adherit al Pacte amb el lema «Un compromís per a l’èxit educatiu», que es signarà en un acte que el Síndic de Greuges té previst per al 25 de febrer al Parlament.

A partir de dos informes que va presentar el Síndic de Greuges l’any 2016 sobre la segregació escolar a Catalunya, i des de la convicció que sense la corresponsabilitat de tots els agents és molt difícil promoure l’equitat en l’admissió de l’alumnat, el Síndic treballa per construir un pacte contra la segregació escolar que compti amb la implicació dels principals actors que intervenen en la política educativa. És en aquest sentit que va decidir tirar endavant el Pacte i va sol·licitar als ajuntaments que es sumin al projecte, on ja hi treballen en col·laboració amb el el Departament d’Educació i diversos agents de la comunitat educativa.

L’Ajuntament de la Capital del Cava va decidir adherir-se al pacte per tal de garantir-ne l’impuls institucional, tal i com explicava la regidora d’Educació, Àngels Canals, “la regidoria d’educació ja fa temps que treballa conjuntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i amb els centres educatius per aplicar, a la Comissió de matriculacions, algunes de les mesures que es proposen en el pacte».

Per la seva banda la CUP de Sant Sadurní ha convocat avui una roda de premsa, després de conèixer l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Sadurní al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya,. Des de la CUP Sant Sadurní volen donar a conèixer la seva opinió sobre el tema.

Des de fa més d’un any, la CUP ha denunciat la inoperància del govern en aquest tema. Després de conèixer l’informe del Síndic de Greuges sobre les dades alarmants de la vila, la CUP va presentar una moció per a començar a treballar el tema i va demanar realitzar un informe previ per a conèixer amb detall la situació. La negativa del govern municipal a reconèixer el problema, i la manca de treball, els fa qüestionar quin serà el modus operandi del futur sobre el tema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: