Dijous, 22 d'Agost de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La projecció d’un documental acosta la figura de la pedagoga cubana Leonela Relys al Penedès

L’Associació Amics de Puerto Cabezas organitzava dijous al vespre la projecció del documental ‘Leo a la vida’, centrat en la pedagoga Leonela Relys que va ajudar a lluitar contra l’analfabetisme.

La sessió va comptar amb la presència del director del documental, Juli Suàrez, i del guionista Sebas Parra, que van introduir la projecció i parlar sobre la figura d’aquesta mestra cubana, doctora en Pedagogia i alfabetitzadora internacionalista. Leo és creadora del mètode d’alfabetització ”Yo sí puedo”, amb el qual s’han alfabetitzat més de vint milions de persones al món. Juli Suàrez
El documental analitza les claus de l’analfabetisme, la seva relació directa amb la pobresa i investiga els analfabetismes polítics que pateix més d’un 80% de la població mundial, com apunta Sebas Parra.
Juli Suàrez definia ‘Leo a la vida’ com un arbre, perquè a través del fil conductor que és la figura de Leonela Relys s’aborden els diferents tipus d’analfabetisme que existeixen.
Aquest documental de la productora gironina LGC films va ser estrenat a finals del 2017 al Festival Internacional de Cinema de La Havana. Des de llavors ha passat per diversos festival i ha estat guardonat com a millor documental en els premis Oriana del Festival de Cinema de Sant Andreu de la Barca. Ara passarà per diferents ciutats catalanes amb la voluntat de generar debat al voltant dels temes que s’hi tracten.
La història de ‘Leo a la vida’ va començar fa uns deu anys arran d’un projecte al voltant de l’alfabetització que va dur Suárez a Nicaragua. Poc després va conèixer Leonela Relys i, a partir de la seva figura i obra, va acabar elaborant aquest documental, que ha estat rodat a Cuba, Nicaragua, Veneçuela i Haití.

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
La música de la meva vida
Selecció molt personal, d'estils diversos
01:00
Penedès d'estiu
Magazín d'estiu, amb Clàudia Climent
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

00:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
00:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
01:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: