Dijous, 25 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La projecció d’un documental acosta la figura de la pedagoga cubana Leonela Relys al Penedès

L’Associació Amics de Puerto Cabezas organitzava dijous al vespre la projecció del documental ‘Leo a la vida’, centrat en la pedagoga Leonela Relys que va ajudar a lluitar contra l’analfabetisme.

La sessió va comptar amb la presència del director del documental, Juli Suàrez, i del guionista Sebas Parra, que van introduir la projecció i parlar sobre la figura d’aquesta mestra cubana, doctora en Pedagogia i alfabetitzadora internacionalista. Leo és creadora del mètode d’alfabetització ”Yo sí puedo”, amb el qual s’han alfabetitzat més de vint milions de persones al món. Juli Suàrez
El documental analitza les claus de l’analfabetisme, la seva relació directa amb la pobresa i investiga els analfabetismes polítics que pateix més d’un 80% de la població mundial, com apunta Sebas Parra.
Juli Suàrez definia ‘Leo a la vida’ com un arbre, perquè a través del fil conductor que és la figura de Leonela Relys s’aborden els diferents tipus d’analfabetisme que existeixen.
Aquest documental de la productora gironina LGC films va ser estrenat a finals del 2017 al Festival Internacional de Cinema de La Havana. Des de llavors ha passat per diversos festival i ha estat guardonat com a millor documental en els premis Oriana del Festival de Cinema de Sant Andreu de la Barca. Ara passarà per diferents ciutats catalanes amb la voluntat de generar debat al voltant dels temes que s’hi tracten.
La història de ‘Leo a la vida’ va començar fa uns deu anys arran d’un projecte al voltant de l’alfabetització que va dur Suárez a Nicaragua. Poc després va conèixer Leonela Relys i, a partir de la seva figura i obra, va acabar elaborant aquest documental, que ha estat rodat a Cuba, Nicaragua, Veneçuela i Haití.

Efemerides

24 d’abril
1918 – Primera batalla de tancs durant la 1a Guerra Mundial, a França
No hi ha efemèrides

Enquesta

Per Sant Jordi regalo…

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Els esports
Futbol: Vilafranca - Europa

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: