Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La problemàtica dels refugiats arriba als alumnes d’instituts de Vilafranca a través del teatre

Dimecres al matí el teatre Cal Bolet acollia una proposta de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport d’Amnistia Internacional Alt Penedès.

La companyia Aula d’Activitats Teatrals TRACART, formada per un grup de joves d’entre 16 i 17 anys del Garraf que van fer un curs de teatre social, presentaven «Casa». És el resultat de les experiències de treballar sobre la problemàtica social i personal que viuen els refugiats, i que van donar forma a aquesta obra de teatre on es fa incidència en com s’estan vulnerant els drets humans amb les persones que abandonen de forma forçada les seves llars. Tot el que es mostra sobre l’escenari està construït amb el material general per els propis joves en el taller en que van participar. Salvador Cuellar, co-director Tracart.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, explicava que havien considerat interessant organitzar aquesta activitat per ajudar a conscienciar en aquest cas a un públic més joves sobre el drama i les problemàtiques de les persones refugiades.

Per part d’Amnistia Internacaional Alt Penedès van considerar també interessant poder col·laborar en aquesta iniciativa donant el seu suport i oferint documentació, la possibilitat de fer el debat en acabar amb l’actor Pep Parès, que va ser també president d’Amnistia Internacional a Catalunya fa uns 10 anys; i una exposició que es va instal·lar al vestíbul del teatre sobre la situació que viuen els refugiats a casa nostra. Joan Parra, portaveu d’Amnistia a l’Alt Penedès remarcava la importància de fer arribar el missatge als joves.

A través del muntatge teatral es pretenia fer reflexionar els i les joves sobre què impulsa les persones a marxar de casa seva, què és el que busquen, què troben i quina és la situació política o social a occident i la resposta que es dona a aquestes situacions d’emergència social.

En acabar l’obra, els nois i noies dels instituts de la Vila van poder compartir les seves sensacions i opinions sobre el que havien vist amb els joves actors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: