Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació augmenta en més d’un 62% el suport econòmic als ajuntaments de l’Alt Penedès

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha presentat aquest dimarts l’acció de la corporació durant l’actual mandat a l’Alt Penedès i el Garraf.

Una inversió que demostra la voluntat de la Diputació de connectar amb el territori i que ha crescut de forma exponencial en la darrera dècada.

La roda de premsa tenia lloc al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i també comptava amb la presència del president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria García i del delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull.

Durant la seva intervenció, Castells ha assegurat que s’ha fet la inversió més important de la història de la Diputació a la comarca de l’Alt Penedès en els tres primers anys de mandat. A més, ha assegurat que com a institució que dona suport als municipis s’han posat tots els recursos econòmics a disposició de qui més ho necessita, qui més coneix de primera mà les necessitats de la ciutadania.

En aquest sentit ha afegit que han volgut connectar amb les persones i territoris i, fomentar la igualtat d’oportunitats en unes comarques que també han patit la crisi econòmica amb una duresa molt gran.

En els tres primers anys de mandat, la Diputació de Barcelona ha destinat més de 38 milions d’euros a l’Alt Penedès.

Aquesta inversió feta en els tres darrers anys de mandat suposa un increment del 62,7% en comparació amb la inversió feta durant el mandat 2008-2011.

El foment de l’ocupació ha estat un dels eixos principals d’aquest mandat. En aquest àmbit la Diputació ha invertit més de 3,8 milions d’euros.

Un segon eix que defineix l’acció que ha desenvolupat la Diputació de Barcelona al llarg d’aquest mandat és l’atenció a les persones; on destaca l’aposta constant pel Servei Local de Teleassistència que dona cobertura a 2.395 persones usuàries de la comarca.

La tercera branca de l’aposta de la Diputació per assegurar la igualtat entre persones és l’impuls per connectar la ciutadania amb l’educació. En aquest àmbit destaquen els 1,63 milions d’euros que la corporació ha destinat al finançament de les llars d’infants municipals de l’Alt Penedès entre el 2015 i el 2018.

L’equilibri territorial ha estat un dels principals motors d’acció d’aquest mandat, invertint més de 2,3 milions d’euros al desenvolupament local de l’Alt Penedès.

També s’ha donat suport econòmic a projectes impulsats des de la comarca que reben finançament FEDER, com ‘Penedès 360º’ o el ‘VINSEUM.

A més, la Diputació ha impulsat les obres per permetre que la fibra òptica arribi a 6 municipis i 7.794 habitants potencials de l’Alt Penedès.

Les obres, començades l’estiu passat, han tingut un pressupost de licitació d’1,6 milions d’euros i han afectat a 21 km de carreteres de la comarca.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: