Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP Sant Sadurní denuncia al Síndic de Greuges la negativa a treballar la segregació escolar

Aprofitant la visita del Síndic de Greuges a Sant Sadurní d’Anoia, la CUP ha presentat una queixa formal davant de la negativa del govern municipal per a estudiar i millorar la situació de segregació.

Segons un informe elaborat pel Síndic durant el 2016, Sant Sadurní és un dels municipis amb més de 10.000 habitants on més ha crescut la segregació escolar en la darrera dècada, arribant a nivells equiparables a ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. Segons expliquen en un comunicat, malgrat les continues demandes de la CUP per a tractar i solucionar el tema, la regidora d’Ensenyament, Àngels Canals, nega els resultats de l’informe del Síndic.

Després de conèixer la valoració de Síndic de Greuges, els cupaires van demanar dades referents a la distribució dels alumnes amb Necessitats Educatives Específiques. Després d’analitzar les xifres, es mostra una clara descompensació entre els centres concertats i els públics de Sant Sadurní –el 47% dels casos es troben l’escola pública La Pau, el CEIP Jacint Verdaguer acull el 28%, i les concertades Sant Josep i El Carme, assumeixen el 14% i 11% respectivament. Aquest fet demostra que s’incompleix amb la normativa de concertació que obliga a les escoles concertades a assumir el mateix percentatge d’alumnes amb aquest perfil que els centres públics. Davant d’aquesta realitat la CUP Sant Sadurní ha presentat una queixa formal al Síndic de Greuges per a denunciar el cas. Lamenten la deixadesa de les funcions de l’administració local i l’intent de restringir el dret a la informació de l’Ajuntament i l’inspector.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: