Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP de Vilafranca demana la retirada del Pla del carrer Comerç

La CUP de Vilafranca demana la retirada del Pla del carrer Comerç

També proposa obrir un debat ciutadà després de les eleccions municipals del maig del 2019.

La CUP de Vilafranca ha manifestat les seves discrepàncies amb el projecte del carrer Comerç, que comporta una reforma de gran part del barri del Molí d’en Rovira.

En un comunicat assenyalen que «davant de les presses del govern pel calendari electoral i la manca de canals de participació i transparència del procés, la CUP demana, per responsabilitat política, que s’aturi el pla. Un pla que més enllà de respondre a la immediatesa electoralista, respon també a interessos de grans propietaris de la zona». És per aquest motiu que des de la Candidatura es presentaran al·legacions demanant la retirada del projecte. Des de la formació de l’Esquerra Independentista es creu que en aquest Pla hi ha interessos privats de grans propietaris de la zona del Molí d’en Rovira, als quals se’ls hi ha augmentat fins a un 20% el límit de sostre edificable i a la vegada se’ls han reduït les càrregues que haurien d’assumir per la millora de l’espai públic. Per altra banda, la CUP també denuncia que en cap cas, el govern de Vilafranca es planteja un projecte que fomenti i faciliti l’accés a l’habitatge al conjunt de la població.

Els cupaires critiquen també, que la participació ciutadana per debatre el projecte ha estat gairebé nul·la, i que s’ha fet a través d’unes enquestes on no s’explicava realment la dimensió d’aquest pla.

Per totes aquestes qüestions des de la CUP de Vilafranca exigeixen a l’equip de govern del PDeCAT i PSC que aturin el Pla del carrer Comerç i s’obri un procés de debat i participació amb tota la ciutadania i totes les forces polítiques, després de les eleccions municipals del maig del 2019.

Així mateix, des de la CUP expressen el seu suport a les reivindicacions veïnals que en els darrers dies s’han pronunciat en contra del pla urbanístic i que han iniciat una recollida de signatures per donar suport a les al·legacions que han formulat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: