Dijous, 20 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La construcció de l’edifici de nova planta marcarà el 2019 per a Vinseum

Vinseum afronta un any decisiu en el seu projecte de reforma i ampliació tot mantenint el seu paper com a referent cultural.

Al maig del 2018 es va iniciar la segona fase del projecte de reforma i ampliació de Vinseum. Una fase que que està previst que acabi al setembre del 2020 i que dona continuïtat a la rehabilitació de la Capella i la reforma del Palau Reial, realitzades els anys 2007 i 2012 respectivament.

Un cop enderrocat l’edifici de Cal Pa i Figues, l’excavació arqueològica del subsòl que va començar el juliol passat continua en marxa fins a finals d’aquest mes arran de les importants troballes que s’hi han fet.

Serà en acabat quan es procedeixi a la construcció del nou edifici. El nou edifici acollirà en el futur l’exposició estable definitiva sobre les cultures del vi de Catalunya.

El director del Vinseum destaca que el museu s’ha proposat sempre mantenir l’activitat quotidiana i el seu paper com a referent cultural malgrat les obres. Xavier Fornos destaca sobretot dos esdeveniments: el Vilapensa i el Most.

Fornos també apunta que aquest any i el que ve seran els dos darrers per visitar l’actual exposició permanent del museu, pensada en el seu moment amb el mateix discurs museístic que caracteritzarà en el futur l’exposició definitiva.

El projecte arquitectònic del Vinseum porta la signatura de l’arquitecte barceloní Santiago Vives, autor també de les reformes de la Capella i del Palau Reial.

Enquesta

La justícia espanyola posa en perill...

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

01:30
Torna-la a tocar, Sam
Actualitat cinematogràfica
02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
02:30
El contrapunt
L'opinió dels grups municipals de Vilafranca

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: