Dimarts, 28 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Javier Pagès planteja formular una regulació en la que s’hi sentin còmodes tots els elaboradors

Divendres passat Penedès TV va emetre una entrevista amb el nou president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Cava, Javier Pagès.

Pagès va ser escollit a finals de l’any passat en les eleccions més renyides de la història del consell, amb 4 candidats diferents. El qui va ser CEO del Grup Codorniu durant més de 10 anys ha explicat quins són els seus reptes al consell regulador. Reptes que passen per modificar la normativa de manera que augmenti l’exigència per al sector de productes Premium i es puguin crear subzones de producció. També ampliar la inspecció i el control per garantir la qualitat del producte i , finalment augmentar la partida de promoció per posicionar la marca cava.

Una modificació del reglament pensada per aquells elaboradors que treballen als sectors de producte de gamma alta i que podria ser una formula per encaixar les reivindicacions de Corpinnat, la Marca Col·lectiva de la Unió Europea nascuda amb la voluntat de distingir els grans vins escumosos elaborats al cor del Penedès, a partir de raïm 100% ecològic collit a mà i vinificat íntegrament a la propietat.

Javier Pagès està convençut que cal unitat en el sector i que hi ha lloc per a tothom, sent sensibles a les diferents necessitats dels elaboradors.

El president del consell regulador també considera oportú la regulació d’algunes subzones que posin en valor el territori i la vinya, i en això coincideix amb Corpinnat.

Justament, Javier Pagès, apunta que amb la incorporació de la nova regulació caldrà valorar més també el territori, de manera que les vinyes que es destinin a productes de la gamma Premium, siguin exclusives per la DO Cava, i no puguin ser registrades a la DO Penedès o a la DO Catalunya.

En el transcurs de l’entrevista a Penedès TV, Pagès s’ha mostrat convençut que es poden trobar les manera d’acontentar les diferents sensibilitats dins del Consell Regulador, i ha destacat la potència del sector amb 7.000 vitcultors, 37.000 hectàrees de vinya, 380 empreses elaboradores i que ven anualment uns 250 milions d’ampolles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: