Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC explica al veïnat del Molí d’en Rovira els detalls legals i arquitectònics del c/ Comerç

Segons diuen suposa una pèrdua de patrimoni i de l’arquitectura industrial relacionada amb els cellers, a més de faltar una connexió del barri amb la resta de la ciutat.

Divendres al vespre, el local de l’AAVV del barri del Molí d’en Rovira acollia una xerrada organitzada per ERC Vilafranca a càrrec d’un advocat i un arquitecte que havien d’explicar el que es desconeix a nivell legal i arquitectònic respecte al pla del carrer Comerç.

L’arquitecte convidat, i veí del barri, era Josep Oller. Destacava sobretot que en el projecte ha trobat a faltar un element de connexió entre el barri i la resta de la ciutat.

Per altra banda, afegeix que aquest projecte suposa una pèrdua de patrimoni i de l’arquitectura industrial relacionada amb els cellers. Segons Oller, després del Centre Vila, el Molí d’en Rovira té les peces més importants de la ciutat a nivell patrimonial.

Pel que fa al punt de vista legal, l’acte comptava amb la participació de l’advocat i membre de l’executiva d’ERC, Albert Guasch. Guasch ha estudiat la qüestió jurídica i els aprofitaments urbanístics de la rendibilitat dels usos per a veure si el que planteja l’ajuntament és viable i sostenible econòmicament. Explicava que entén que les naus s’han de mantenir però no només algunes sinó totes així com donar-li un ús adequat a la seva tipologia arquitectònica.

Guasch apuntava també que portaran al·legacions perquè l’ajuntament paralitzi l’aprovació provisional i doni cabuda a la participació dels veïns i veïnes perquè diguin la seva sobre el pla urbanístic del carrer Comerç

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: