Dijous, 25 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els bombers denuncien la precarietat en que treballen per manca de material i de personal

Els bombers del Parc de Vilafranca se sumen també a la mesura de no fer hores extra per denunciar aquesta situació i avisen que treballen sovint per sota dels mínims de personal recomanat.

Des de final de 2018 els bombers de la Generalitat han deixat de fer hores extres per tal de denunciar la precarietat en que estan treballant des de fa 14 anys. A banda de les retallades salarials que han afectat els treballadors de l’administració catalana en general, els bombers denuncien també que no s’han fet les inversions que pertocaria per mantenir el material i les instal·lacions en bones condicions, i que la plantilla s’està envellint ja que es van jubilant bombers i no es fan noves promocions.
Des del parc de bombers de Vilafranca David Uroz, que fa 11 anys que hi treballa, comenta que la situació s’està fent insostenible ja que per exemple en aquest parc fa 10 anys que no s’incorpora nou personal. A Catalunya cada any es jubilen uns 100 bombers, i fins aquest any no s’ha anunciat una nova promoció de 250 places.
Uroz explica que l’any passat es van fer més de 500.000 hores extres, i que han decidit no fer-ne més per posar sobre la taula la seva precària situació. A Vilafranca la dotació mínima és de 6 bombers, però sovint es troba per sota i més ara que no es fan més hores extres.
En el cas del parc de Vilafranca, que dona cobertura a tota la comarca, es fan també tasques de suport als parcs de Vilanova, Vendrell, Igualada i Martorell. Amb la precarietat de personal actual, el parc pot quedar al descobert.
Els bombers volen que després d’anys de promeses, des de l’administració es facin realitat les solucions compromeses i que es pugui deixar de treballar en una situació de precarietat que posa en risc la seva seguretat. De fet la demanda seria que en els propers 4 anys entressin 1.000 nous bombers, i que es fes inversió en renovació i manteniment de material.
Uroz remarca i insisteix que des del Cos de Bombers es garanteix en tot moment l’atenció a la ciutadania. No s’està fent cap vaga, ja que tots els bombers fan la seva jornada laboral incloses les 102 hores addicionals que tenen imposades des de 2014; però apunten que amb les mancances actuals no es port garantir que no es produiran demores en l’assistència als sinistres.

Efemerides

24 d’abril
1918 – Primera batalla de tancs durant la 1a Guerra Mundial, a França
No hi ha efemèrides

Enquesta

Per Sant Jordi regalo…

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Els esports
Futbol: Vilafranca - Europa

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: