Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cohabitatge per a gent gran ha centrat una nova sessió de ‘L’envelliment és cosa de tots’

Aquest dimarts va tenir lloc a la Biblioteca Torras i Bages una nova sessió pràctica i lúdica per debatre i reflexionar sobre el procés de canvi que comporta l’envelliment.

Sota el títol ‘L’envelliment és cosa de tots’, aquestes sessions estan promogudes per l’equip Millora’t, encapçalat per la metgessa d’atenció primària i màster en gerontologia Àngels Cererols i la periodista i escoltadora Montse Bueno.

En aquesta ocasió, el tema tractat va ser el cohabitatge i la sessió va comptar amb la participació de l’educadora social Carme Freixas i la coordinadora de la Fundació Amàlia Soler Rosa Raventós.

La primera va explicar els avantatges que té el cohabitatge entre persones d’edat avançada, començant per l’estalvi econòmic i la companyia.

Per la seva part, Rosa Raventós va explicar com funcionen els pisos de lloguer amb serveis per a gent gran que gestiona la Fundació Amàlia Soler, com els de Cal Mencia o, properament, els de l’antic cinema Victòria. D’entrada. Són habitatges sense barreres arquitectòniques i pensats perquè les persones que hi viuen siguin el més autònomes possible.

Les sessions ‘L’envelliment és cosa de tots’ plantegen qüestions sobre com els nous paràmetres d’envelliment modifiquen les estructures socials a tots nivells i, per tant, impliquen tota la societat, convertint-se en un fenomen intergeneracional. Alhora que serveixen per establir criteris, eines i estratègies per aconseguir una adequada actitud, qualitat de vida i salut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: