Dimecres, 23 d'Octubre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Comença el cicle d’informació i orientació educativa «Després de l’ESO… Què?»

Comença el cicle d’informació i orientació educativa «Després de l’ESO… Què?»

Un any més el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca a través del Servei d’Informació i Assessorament per a Joves, organitza la campanya Després de l’ESO… Què?

Aquesta campanya, que té lloc des de gener i s’allarga fins al mes d’abril, s’adreça als joves que acaben l’Ensenyament Secundari Obligatori amb l’objectiu de donar informació i suport en l’orientació d’aquests estudiants sobre les opcions que tenen un cop finalitzin l’ESO, l’hagin aprovat o no.
Enguany, continuant amb la línia iniciada l’any passat, també es treballa amb una formació específica adreçada al professorat, amb l’objectiu d’oferir un espai de treball comú per orientar després de la secundària obligatòria.
Pel que fa a les xerrades concertades amb els centres educatius de la vila es parla de les diferents opcions d’estudis: batxillerat, cicles formatius, programes de formació i inserció, proves d’accés… I es fa especial èmfasi en l’oferta educativa a Vilafranca i a la comarca.
Per altra banda, es continua amb les tres xerrades i taules rodones en horari de vespre i obertes a tothom, ja que any rere any tenen més assistència de públic, tant de pares i mares com de joves estudiants.
Aquestes xerrades tindran lloc els dies 30 gener, 6 i 7 de febrer, i aquest any amb la novetat que es faran a l’Espai Jove de l’antic mercat de la Pelegrina, al carrer Baltà de Cela, 45-47 a partir de les 7 de la tarda.
Aquest dimecres es tractarà sobre «El procés de decisió» per presentar de manera genèrica les diferents opcions en acabar la secundària i amb una part més encarada a l’orientació i, sobretot, quins aspectes cal tenir en compte a l’hora de decidir i triar els estudis més adients. Aquesta activitat va especialment adreçada a pares i mares.
També dins la campanya, des del SIAJ s’ofereix la possibilitat de concertar un servei d’assessorament personalitzat per tal de rebre una orientació més individualitzada. Les assessories es realitzaran al SIAJ els dimarts i dijous, de 1 a 2 del migdia i els dimecres, de 5 a 8 del vespre durant els mesos de febrer a abril. Els joves hi poden assistir individualment o acompanyats dels pares. Cal demanar cita prèvia al SIAJ.
Si bé la campanya s’emmarca en els primers mesos de l’any, el SIAJ ofereix l’Assessoria Educativa al llarg de tot l’any.

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

02:30
Va de castells
Informació castellera amb Sergi Ansón i Pep Ribes
03:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
03:30
Músics d'aquí
Anna Roig, cantautora

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: