Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquests dies diversos carrers del centre de la Vila han aparegut pintades de caire feminista

Des de dimarts es poden veure en diverses façanes i carrers del centre de Vilafranca pintades de color lila amb missatges de caire feminista, tot i que no van signades per cap col·lectiu.

Tot i que no van signades per cap col·lectiu, podrien ser una resposta de grups feministes als darrers assassinats de dones a mans de les seves parelles o ex-parelles, una xacra que no s’atura i que aquest inici de 2019 ja ha registrat els primers casos de violència masclista. També, se’ns dubte una reacció a les declaracions que ha fet aquest dies VOX demanant la derogació de la llei contra la violència masclista.
Les pintades es poden veure per exemple en les torretes de fusta o façanes de la plaça de la Constitució amb missatges com «Sin piernas, sin brazos, machote a pedazos», «Macho et vigilem» acompanyat d’un gran ull o «Maltractador mata’t tu primer».
També hi ha pintades de caire similar al terra del carrer de la Parellada i en algunes façanes, amb missatges com ara «El masclisme no mata assassina» o «no és un cas aïllat és patriarcat».
I finalment també es poden veure alguns missatges als terres de la plaça de Sant Joan o la Plaça de la Vila amb el lema «Ens volem vives» i «No és no».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: