Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC presentarà una moció per estimular la creació d’habitatges de protecció oficial

Els comuns demanaran, al proper ple municipal del mes de desembre, destinar un 30% del sotre dels edificis de nova construcció i els sotmesos a rehabilitació total a la protecció oficial.

Des de VeC, Montse Romagosa, explicava que l’habitatge és un dret i que molta gent no hi pot accedir per l’escalada de preus i un parc públic que cataloguen d’inexistent. El regidor de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat, apuntava que darrerament s’ha encarit més el lloguer que la compra.

Consideren que aquest fet fa que hi hagi persones que optin per anar a viure fora de la comarca, a altres pobles de la comarca. A més, Arnabat matisava que aquest 30% ja està recollit en tota nova urbanització, però cal fer-la extensible a altres casos, com el sòl urbà en el que encara no s’ha construït.

Es tracta d’una proposta que ja van presentar amb anterioritat en un ple, dins un paquet de deu mesures relatives a l’habitatge. Algunes es van aprovar,  però aquesta concretament no.  Els comuns consideren que calen accions a nivell estatal, de la Generalitat i també dels municipis. En aquest sentit Barcelona i altres municipis, ja han aprovat mocions similars amb el vist-i-plau de la Generalitat, cosa que els esperona a tornar a presentar-ho al proper ple i esperen que en aquesta ocasió sí que s’aprovi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: