Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull reclama inversions i consens amb els municipis per on passa el corredor Mediterrani

Pere Regull reclama inversions al territori i consens amb els municipis en el desplegament del Corredor Mediterrani.

L’alcalde de Vilafranca va intervenir la setmana passada en la reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani, celebrada a Barcelona, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. A la trobada van assistir més de 130 representants del món social, econòmic i acadèmic català, així com la coordinadora europea del Corredor, Iveta Radičová, i el coordinador estatal, Vicent Boira.

Durant la reunió es van tornar a posar sobre la taula les actuacions prioritàries: el nou corredor de doble via Vandellòs–Camp de Tarragona, els accessos al Port de Barcelona i l’estació de la Sagrera. Però el conseller Calvet va insistir que ha de ser una infraestructura que connecti, en xarxa amb el territori i per això ha destacat també com a prioritàries les connexions amb les plataformes logístiques, els ports, els aeroports i les xarxes viària i ferroviària. La consellera Chacón, per la seva banda, va dir que les infraestructures s’han de pensar en clau de productivitat i de benestar per a les persones.
En la seva intervenció, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va reclamar que es tinguin en compte les inversions col·laterals per eliminar els efectes negatius del pas del corredor mediterrani pels municipis, com sorolls i vibracions, i la necessitat de consens del projecte. Regull també va defensar la cobertura total de les vies al seu pas per Vilafranca.

Per a Regull, el corredor mediterrani és un projecte que pot ajudar a descol·lapsar la xarxa ferroviària i permetre que els desplaçaments dels usuaris de la línia de rodalies siguin més àgils en el futur.

El conseller Calvet va aprofitar la presència de la coordinadora europea per demanar-li que convoqui una reunió entre els governs estatals i els regionals on es puguin calendaritzar les actuacions que han de fer tant els estats com les regions per donar compliment de connectar més i millor el Corredor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: