Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Manifestació a Vilafranca en suport a un dels detinguts per els incidents a Barcelona

Divendres es va fer una manifestació a Vilafranca en suport a un dels detinguts per els incidents a Barcelona, que és vilafranquí.

El divendres, 21 de desembre, hi va haver una concentració a la plaça de la Vila en resposta a una detenció d’un jove de Vilafranca en el marc d’una protesta, just quan feia deu dies de la detenció d’un altre jove, l’Adrià. Una protesta en rebuig a la presència del Consell de Ministres a Barcelona. En general les manifestacions de protesta es van fer sense incidents, però en el cas de la convocada com a “Columna No passaran” a l’alçada de Passeig Colon va arribar a la tensió i els Mossos van carregar detenint a diverses persones, entre aquestes un jove vilafranquí. El membre d’Arran Vilafranca, Gerard Cañamero, apuntava divendres que esperaven la posada en llibertat.

La resposta ciutadana a la crida en suport del detingut va ser força nombrosa.

En el transcurs de la concentració es va llegir un manifest en el que s’explicava que “el poble català va sortir al carrer en rebuig a un govern hereu de la dictadura franquista, que ha demostrat saber materialitzar amb professionalitat i minuciositat les més tristes passions polítiques en el càstig i la repressió sistemàtica, gairebé sàdica, dels pobles i la classe treballadora de l’Estat”.

Tot i que hi havia poca informació se sabia que la mare i l’advocat havien pogut parlar amb ell. La concentració a la plaça de la Vila va continuar amb una manifestació encapçalada amb una pancarta amb el lema “Llibertat detingudes”.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: