Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola Estalella juntament amb els veïns demanen una mobilitat segura a l’entorn del centre

Representants de l’escola i dels veïns recorden que fa més de 10 anys que la qüestió està sobre la taula. Demanen que s’apliqui de manera definitiva la prova pilot que s’ha fet aquest darrer curs.

Dilluns a la tarda, a l’hora de la sortida de l’escola, representants de l’AMPA de l’Estalella i Graells acompanyats de la direcció del centre i de membres de l’Associació de Veïns del Centre, van oferir una roda de premsa per tal de fer públics els seus neguits i les seves demandes en relació a la situació que es viu cada dia a les hores d’entrada i sortida de l’escola.
Van recordar que ja molts anys que es queixen del perill que representa per els infants i els seus acompanyats el fet que els carrers que envolten l’escola estiguin oberts al trànsit en l’horari d’entrada i sortida dels alumnes, que sovint hi hagi cotxes mal aparcats que dificulten la mobilitat i unes voreres en molts punts estretes.
De fet, centraven les seves queixes en el fet que el carrer de la Font, tot i ser peatonal, en aquelles hores recull força circulació de furgonetes i vehicles comercials que maniobren, descarreguen i compliquen el pas dels més petits de l’escoles que tenen la seva entrada per aquell carrer. D’altra banda, al carrer Puigmoltó és l’altra entrada de l’escola, amb accés al pati. És un carrer estret de plataforma única on sovint hi ha cotxes aparcaments i que dificulta la convivència de vehicles i persones amb seguretat. Parlen també del carrer del Carme, on el més habitual és que hi hagi cotxes aparcats fins en quatre files i amb unes voreres que també son molt estretes. I finalment apuntaven també que l’aparcament de la Parellada representa un risc més, ja que es troba al vell mig de la única plaça que hi ha davant de l’escola i que veu alterada la seva tranquilitat amb el pas dels vehicles.
Davant de totes aquestes qüestions, des de l’AMPA comenten que han mantingut diferents reunions amb l’Ajuntament per mirar de trobar solucions. Ells han plantejat diferents demandes, com explica Jordi Guilera des de la Comissió de Mobilitat de l’escola, que esperen siguin acceptades per l’ajuntament. En un primer moment demanen que de cara al proper trimestre es pogués aconseguir que la prova pilot que s’ha estat fent durant tot el curs passat de tallar el trànsit al carrer Puigmoltó a l’entrada al matí s’estengui a la resta d’entrades i sortides de tota la jornada.
Més endavant, en una segona fase demanarien també que es fes un pla de mobilitat als carrers del voltant de l’escola per tal de pacificar la circulació en tot l’entorn, on hi ha també recordaven, una altra escola que pateix situacions simiarls.
Aquestes propostes tenen el suport de de l’escola, com explicava la seva directora Mònica Calaf, que valorava positivament la prova pilot que s’ha fet aquest darrer any i recordava que fa més de 10 anys que es parla d’aquesta situació. Des de l’associació de veïns del Centre, Josep Maria Feliu explicava que fa temps demanen a l’Ajuntament solucions per la Plaça del Carme i el carrer Sant Jocund, amb voreres molt estretes i un excés de vehicles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: