Dimarts, 25 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
L’alumnat del PTT Fabricació mecànica engega la segona edició de Vilabicis Solidàries

L’alumnat del PTT Fabricació mecànica engega la segona edició de Vilabicis Solidàries

El projecte vol recuperar bicicletes en desús per donar-les a les cooperatives Actua i Nou Setr que les destinen a persones amb dificultats de transport per arribar a la seva feina.

L’alumnat de l’especialitat Auxiliar de fabricació mecànica del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca endega una segona edició del projecte VilaBicis Solidàries amb la campanya de recollida de bicis en desús.
VilaBicis Solidàries és un projecte pedagògic que utilitza la bicicleta com a eix transversal per treballar diversos aspectes mediambientals, socials i metodològics. El projecte planteja recuperar bicicletes en desús, reparar-les i donar-les a les cooperatives d’iniciativa social Actua i Nou Set, que les destinaran a persones amb dificultats de transport per arribar al seu lloc de treball o centre de formació.
Dins de l’àmbit mediambiental es posa en valor el reciclatge i la mobilitat sostenible i s’afegeix la dimensió social a través de la donació de les bicicletes un cop reparades. A més, el projecte està centrat amb l’alumnat, afavorint el desenvolupament de competències bàsiques comunicatives, metodològiques i personals. D’acord amb aquest objectiu l’alumnat ha simulat i liderat una empresa amb els departaments de comunicació, logística i producció.
El punt de recollida de bicicletes en desús s’establirà a l’IES Alt Penedès, de dimarts a dijous de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia, o en un altre horari a concertar. La campanya de difusió també preveu oferir xerrades als instituts de Vilafranca per donar a conèixer el projecte i demanar donacions de bicis en desús.

Enquesta

Per combatre el canvi climàtic...

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

12:30
Musical
Coral Laroc - Notes amb art
13:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs
14:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: