Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès ha viscut amb tranquil·litat la jornada reivindicativa del 21D

A la comarca no s’han produït fets significatius i tampoc hi ha hagut talls destacats de carreteres.

A les sis de la matinada cotxes particulars es concentraven a Sant Sadurní per anar per l’autopista en marxa lenta fins a Barcelona. D’altra banda la Intersindical-CSC ha convocat una Vaga General de dues hores de dos quarts d’una a dos quarts de tres de la tarda i a la plaça de la Vila de Vilafranca s’ha fet una concentració.

Una trentena de persones, bàsicament treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Vilafranca, s’han aplegat a la plaça contra les mesures laborals i socials del govern de Pedro Sánchez. La Intersindical-CSC recorda que es manté la reforma laboral, així com bona part de les impugnacions de lleis socials aprovades pel Parlament de Catalunya, i no s’ha retirat el decret de deslocalització d’empreses.

Aina Alegret explicava que “la lluita ha de ser col·lectiva”, en benefici de tots els treballadors i treballadores.

El sindicat reivindica, entre altres mesures, un salari mínim català de 1.200 euros i manifesta que les propostes del govern espanyol en aquest sentit, el salari mínim de 900 euros, és al seu parer “insuficient i centralista”.

Intersindical-CSC no té representació de moment al comitè d’empresa de l’Ajuntament de Vilafranca però es presentarà a les properes eleccions sindicals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: