Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca reprova al rei Felip VI i denuncia el bloqueig jurídic del TC

En l’apartat de mocions dels grups municipals proposades en el Ple d’aquest dimarts en destacaven dues en referència al conflicte institucional del procés català.

La CUP portava a aprovació una moció per la reprovació del paper del rei Felip VI durant els fets d’octubre del 2017 i l’abolició de la monarquia. Marcel Martínez criticava l’ús de la monarquia per part dels poders de l’estat.

En relació a aquesta qüestió el regidor del PP opinava tot el contrari, entenent que el rei havia d’actuar d’aquesta manera.

En nom de VeC, Ramon Arnabat, anunciava el vot a favor, plenament d’acord amb els arguments expressats, com també ho feia Josep Àlvarez en nom d’ERC.

Per part del PSC, Francisco Romero, deixava clar el seu posicionament contrari a l’actuació policial de l’1 d’octubre i la presó provisional. També als que no paren de demanar la imposició del 155. Però demanava voluntat de diàleg dins del marc de la llei.

En aquest sentit, i com ja havien fet en altres ocasions el PSC no va intervenir en la votació d’aquesta moció ni de la següent.

Els que sí es va mostrar a favor de la proposta de la CUP van ser els regidors del PDeCAT, amb una crítica contundent a la monarquia per part del regidor Joan Manel Montfort.

La següent moció la presentava el PDeCAT i la va defensar l’alcalde. Regull va exposar la denúncia del bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional i el suport als presos polítics que fan vaga de fam.

L’alcalde destacava que ja no es traca de política, sinó de justícia i humanitat.

En nom de VeC, Toni Peñafiel, va expressar el suport als presos, però amb els dubtes que els generava el redactat expositiu de la moció va anunciar un vot a favor i una abstenció. El PP hi va votar en contra, la CUP i ERC a favor i el PSC no va votar.

D’altra banda al Ple es van debatre també dues mocions més de temes diferents. Una la presentava ERC, demanant la recuperació del Casal de Nadal municipal.

La moció es va aprovar per unanimitat.

L’altra moció la presentava VeC, prenent exemple del que s’ha aprovat a Barcelona, proposaven destinar el 30% del sostre dels edificis de nova construcció i els sotmesos a rehabilitació integral en sol urbà consolidat a habitatges de protecció oficial.

Ramon Arnabat, apuntava que la mesura podria ajudar al problema greu que pateix Vilafranca d’increment del preu dels pisos de lloguer.

Des del govern es va rebutjar la mesura per entendre que podria ser precipitada. S’apuntava que caldria estudiar en detall les característiques de Vilafranca, que són molt diferents a les de Barcelona.

La proposta no va prosperar amb els vots en contra de PDeCAT, PSC i PP, i els vots a favor de CUP, ERC i VeC.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: