Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Sant Sadurní ha signat aquest dilluns la compra de Can Guineu

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha signat aquest dilluns la compra de Can Guineu

La compra arriba uns mesos més tard del previst, i l’immoble haurà d’afrontar una important rehabilitació en els propers anys. El seu ús es decidirà a través d’un procés de participació ciutadana.

La sala de plens de Sant Sadurní ha acollit la signatura de compravenda de la casa de Can Guineu, amb l’alcalde, Josep Maria Ribas i la primera tinent d’Alcalde, Maria Rosell, així com els representats dels que fins ara eren els propietaris d’aquest històric edifici, Codorniu, Freixenet i Juvé i Camps, que serà a partir d’ara de titularitat municipal.
A finals del mes de juny de 2017 l’Ajuntament va signar un preacord amb els tres propietaris de la casa pairal, declarada Bé Cultural d’Interès Local, per tal d´adquirir l’edifici. Tot i que l’adquisició s’ha endarrerit diversos mesos en relació amb el termini inicial acordat, la bona voluntat de totes les parts per tirar endavant l’operació ha fet que es mantinguin les condicions de l’operació, valorada en 300.000 euros.
L’immoble, declarat Bé Cultural d’Interès Local, és una construcció de grans dimensions que dóna als carrers Hospital i Sant Antoni. Es troba ubicat en una posició estratègica, al centre neuràlgic de Sant Sadurní i a pocs metres de l’Ajuntament i davant del Centre d’Interpretació del Cava. Compta amb gairebé 2.700 metres quadrats entre la casa pairal, el soterrani on antigament s’hi ubicava el celler, una planta baixa i tres plantes superiors, a més dels porxos i les terrasses.
La manca d’inversió i d’actuacions per part dels propietaris durant gairebé tres dècades obligarà a una important rehabilitació que farà molt necessària la cerca de subvencions i les aportacions per part d’altres administracions i que s’haurà de fer front durant els propers anys, abans que l’edifici pugui estar en condicions per a acollir activitat.
L’ús d’aquest edifici es definirà en un procés de participació ciutadana que culminarà amb una consulta als veïns i veïnes del municipi i que se celebrarà en el proper mandat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: