Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Polifònica ha ofert el concert de Sant Esteve al costat de l’Orquestra Barroca Catalana

El concert de Sant Esteve de la Polifònica d’aquest any ha ofert una proposta de gran interès musical, amb la incorporació d’una formació d’orquestra al costat de les veus del cor.

El concert de Sant Esteve de la Polifònica d’aquest any ha ofert una proposta de gran interès musical, amb la incorporació d’una formació d’orquestra al costat de les veus del cor, al llarg de tot el programa. La formació convidada era l’Orquestra Barroca Catalana, que és sens dubte un dels millors conjunts de Catalunya en la seva especialitat. El concert tenia lloc a l’Auditori de Vilafranca.

La primera part estava dedicada a Bach, amb la Cantata BWV 131 ‘Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir’ per a cor, solistes i orquestra.

La segona part l’obria l’orquestra amb el ‘Concerto grosso fatto perla notte di Natale’, del compositor del Barroc Arcangelo Corelli. A continuació, cor i orquestra interpretaven una selecció de conegudes cançons de Nadal, amb alguns arranjaments fets per a l’ocasió pel director adjunt de la Polifònica, Miquel Villalba Castells. El repertori incloïa la popular peça ‘Santa Nit’ en el 200 aniversari de la seva composició.

També es van poder sentir altres peces tradicionals com ‘El desembre congelat’.

Els solistes del concert eren Matthew Thomson i Oriol Mallart. El violinista Santi Aubert era el concertino de l’Orquestra Barroca Catalana, i la direcció del concert anava a càrrec del titular de la Polifònica David Hernàndez Urpí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: