Dimecres, 23 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pintora Catherine Bergsrud dona el seu quadre «Adéu siau, oda a Espanya» a Òmnium Cultural

Dissabte a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer es feia la subhasta d’aquest quadre, que l’autora ha donat a Òmnium per tal de donar suport a les campanyes que l’entitat organitza.

En aquest sentit, la mateixa pintora comentava què volia aportar el seu gra de sorra davant d’una situació com la que viuen els presos polítics i les seves famílies.
Ha explicat que el quadre el va començar a pintar la tardor de 2017, abans dels empresonaments, però que el quadre té una clara connotació política amb la llibertat en forma de dona, i el simbolisme de la senyera i un mocador blau que representa la monarquia i alguns partits polítics que es queda per el camí.
En aquest acte hi participava el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, que va recordar la situació que estan vivint les diferents persones que estan empresonades des de la tardor passada, i entre les quals es troba el president d’Òmnium Jordi Cuixart. Mauri valorava molt positivament tots els actes de suport que s’estan fent, i aquest en especial amb la cultura com a protagonista.
Durant la subhasta no va sortir cap persona que optés a adquirir-la, i per tant com que l’artista l’ha donat a Òmnium l’entitat sumarà al quadre a les obres que en una propera acció que es vol fer de cara al març permetrà veure i adquirir obres d’art per recollir fons en suport de les campanyes que fa Òmnium.
En el decurs de l’acte que es va fer al Fórem, els assistents van poder parlar amb Catherine Bergsrud sobre la seva obra i també amb Marcel Mauri sobre l’actual moment que viu el país. Mauri es va mostrar convençut que el proper 21 de desembre hi haurà mobilitzacions, i que seran pacífiques, per tal de mostrar l’enuig cap a un govern espanyol que aposta per la repressió cap a la voluntat d’una gran part del poble català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: