Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat aprova un pressupost de 37 milions d’euros per al 2019

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha aprovat un pressupost de 37.876.629 MEUR, que suposa un increment de 10.140.205 MEUR respecte l’any anterior.

L’increment es deu principalment a l’augment dels recursos que es destinen a les àrees de sanejament i de residus.
Gràcies als convenis signats en els darrers temps amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), destaca l’increment de més de 7,6 MEUR en inversions a l’àrea de sanejament. En el proper exercici la Mancomunitat iniciarà l’execució l’ampliació de l’estació depuradora de Vilafranca, així com la construcció de les noves estacions de bombament de Sant Sadurní i de Sant Pere de Ribes. El pressupost també contempla la redacció del projecte d’ampliació de l’estació depuradora del Sistema Riudebitlles i el projecte de col·lectors del sistema de sanejament de Vilafranca.
En l’àrea de residus, el pressupost augmenta en 2,5 MEUR respecte al 2018, degut sobretot a l’increment del cànon d’abocament, a modificacions puntuals al servei de recollida de residus i per la incorporació de l’ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia al sistema de recollida de residus mancomunat.
En el mateix ple també s’ha aprovat l’adhesió de la Mancomunitat al conveni per a la gestió del paper i cartró d’àmbit municipal, signat entre l’Agència de Residus de Catalunya, les entitats municipalistes i les empreses del sector de la fabricació i recuperació del paper i el cartró.
L’objectiu del conveni és fomentar la recollida selectiva, tot incrementant la valorització d’aquest recurs des de d’una òptica d’economia circular.
En darrer terme, s’ha presentat als ajuntaments membres l’inici dels treballs per a l’elaboració de l’estudi de prevenció i gestió integral de residus municipals de la Mancomunitat Penedès-Garraf per al període 2019-2028, una eina que busca establir estratègies conjuntes per millorar els índexs de reciclatge i augmentar la recollida selectiva i que contempla elaborar un pla de prevenció de residus a nivell de la Mancomunitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: