Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cooperativa Covides ha incrementat un 3’7% les vendes arribant a una facturació de 14’6M€

Aquest diumenge s’ha celebrat a les instal·lacions de Covides a Sant Sadurní la tradicional i multitudinària Trobada anual de Socis de la cooperativa.

Una trobada amb la participació a l’esmorzar de més de 800 persones. L’acte ha estat presidit per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. En el moment dels parlaments els responsables tècnics de la cooperativa han presentat els vins novells blanc i rosat de la collita del 2018 i el vi negre jove de la collita del 2017. També s’ha fet el balanç de l’exercici, tancat al mes de juliol. Covides ha facturat unes vendes de 14’6M€, el que suposa un creixement del 3’7% respecte a l’any anterior. També s’ha remarcat l’increment del 26% de la producció de vins i caves ecològics, arribant a les 60.000 ampolles. L’exportació supera el 65% i s’han consolidat mercats com Bèlgica, el nord d’Europa, els Estats Units, la Xina o Japó, mentre que s’està treballant en desenvolupar mercats emergents com la Índia o Centre Amèrica.

Tot seguit va intervenir l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribes, que va començar amb un record pels presos i exiliats polítics, i en especial per Jordi Sánchez i Jordi Turull, que aquest dissabte anunciaven l’inici d’una vaga de fam. També va garantir la defensa del territori, fent referència a l’oposició al Quart Cinturó.

Per la seva banda el president de Covides, Joan Marcè, va remarcar la gran quantitat de premis aconseguits pels vins Duc de Foix blanc i rosat, com a mostra de la feina ben feta a la cooperativa.

També es va referir a les incerteses que poden generar els canvis en la propietat de les grans empreses del cava, i va dir que cal creure en el producte que s’està fent al Penedès.

Per la seva banda la consellera, Teresa Jordà, va començar el seu discurs amb una defensa de la dona, també en el sector agrari, i va fer referència a l’inici de la vaga de fam de Sánchez i Turull, insistint que necessiten més que mai la solidaritat de la ciutadania catalana.

La consellera també va felicitar la tasca de Covides, durant més de 50 anys, amb el suport de més de 650 pagesos, i va apuntar que és un exemple de les capacitats que pot tenir el territori. En acabar va rebre obsequis i va escoltar com la periodista Rosa Vendrell, que va néixer el mateix any que la cooperativa, li cantava una rondalla.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: