Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
JARC exigeix una aplicació raonable de l’entrada de raïm per parcel·la al celler

JARC exigeix una aplicació raonable de l’entrada de raïm per parcel·la al celler

L’organització agrària ha fet una demanda al Departament d’Agricultura perquè no sigui tan feixuga la nova legislació de l’entrada de raïm per parcel·la.

JARC proposa que es pugui treballar per “Unitats de Treball”, és a dir, unificar parcel·les que siguin contigües de la mateixa varietat encara que siguin d’anys diferents. Amb aquesta fórmula, ha explicat JARC, s’atén l’esperit de la regulació i s’adequa a la realitat del treball durant la verema reduint sensiblement les dificultats afegides de la nova normativa.

JARC també ha demanat que el programa informàtic que gestiona aquestes entrades de raïm funcioni perfectament. L’organització agrària ha recordat que aplicacions d’aquestes característiques no poden comportar errors de cap mena, pels riscos que se’n poden derivar. Per això veu amb preocupació que el nou programari que ha de substituir l’anterior no estigui llest fins a la verema del 2020.

En aquesta verema del 2018 s’havia aconseguit que hi hagués un marge per si es cometia algun error, el conegut com a  xarxa de seguretat.  En aquests casos no s’ha penalitzat una equivocació. Però de cara al 2019 el Departament ha alertat que això ja no hi serà, que s’aplicarà de manera estricta. Per tot plegat, i després de l’experiència d’una campanya amb aquesta nova realitat, JARC veu indispensable que s’apliqui la “Unitat de Treball” en comptes de l’actual sistema que estableix que ha de ser per parcel·la i que tantes dificultats en la gestió suposa.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: