Divendres, 19 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els productors d’oli del Penedès volen recuperar la producció i reivindiquen la seva qualitat

Ja fa algunes setmanes que els productors d’oli han anat entrant les olives als molins. Una collita la d’aquest 2018 que ha estat més curta que en els anys normals.

Pere Lluch, del molí d’oli Josep Lluch, de Guardiola, comenta que ha estat un any atípic amb poca oliva sobre tot a causa de la sequera dels darrers 2-3 anys, i el fet que la primavera per contra ha estat plujosa i això no ha ajudat.
En relació a una collita normal enguany es parla d’una reducció d’entre el 60-70%. Lluch recorda que l’oli del Penedès és un producte de consum bastant local, amb un mercat molt centrat en la venda directa a la comarca o a la zona de Barcelona. Explica que és un producte excel·lent per diferents motius. Principalment per l’oliva arbequina, amb un arbre tradicional i de secà.
En els darrers anys els pagesos tenen més cura de les oliveres i les olives, amb la qual cosa aquestes arriben també en millors condicions als molins i això es nota en el producte final. Tot plegat amb la voluntat de recuperar el cultiu de l’olivera, un arbre que ha estat bastant abandonat durant anys, i que tot i les dificultats s’ha mantingut.
Lluch recorda que parlem d’un producte de primera qualitat i que es pot utilitzar tant en cru com per cuinar.
En aquests moments al Penedès hi ha dos molins d’oli particulars, i a la zona de Peira dos més, a banda de les cooperatives que també fan la seva producció d’oli. Es tracta d’un producte de proximitat que té el seu públic que sap apreciar la seva qualitat.

Enquesta

Per part del CNI, els atemptats de Catalunya de 2017 van ser...

Programació

Ràdio Vilafranca

21:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz
22:00
La cara B
Música electrònica amb Albert Millan i Joan Pancorbo
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari

Penedès Televisió

21:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
21:30
On tot comença
Programa casteller
22:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: