Dimarts, 26 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els productors d’oli del Penedès volen recuperar la producció i reivindiquen la seva qualitat

Ja fa algunes setmanes que els productors d’oli han anat entrant les olives als molins. Una collita la d’aquest 2018 que ha estat més curta que en els anys normals.

Pere Lluch, del molí d’oli Josep Lluch, de Guardiola, comenta que ha estat un any atípic amb poca oliva sobre tot a causa de la sequera dels darrers 2-3 anys, i el fet que la primavera per contra ha estat plujosa i això no ha ajudat.
En relació a una collita normal enguany es parla d’una reducció d’entre el 60-70%. Lluch recorda que l’oli del Penedès és un producte de consum bastant local, amb un mercat molt centrat en la venda directa a la comarca o a la zona de Barcelona. Explica que és un producte excel·lent per diferents motius. Principalment per l’oliva arbequina, amb un arbre tradicional i de secà.
En els darrers anys els pagesos tenen més cura de les oliveres i les olives, amb la qual cosa aquestes arriben també en millors condicions als molins i això es nota en el producte final. Tot plegat amb la voluntat de recuperar el cultiu de l’olivera, un arbre que ha estat bastant abandonat durant anys, i que tot i les dificultats s’ha mantingut.
Lluch recorda que parlem d’un producte de primera qualitat i que es pot utilitzar tant en cru com per cuinar.
En aquests moments al Penedès hi ha dos molins d’oli particulars, i a la zona de Peira dos més, a banda de les cooperatives que també fan la seva producció d’oli. Es tracta d’un producte de proximitat que té el seu públic que sap apreciar la seva qualitat.

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Ple municipal
Transmissió des de Vilafranca del Penedès
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Raimon Gusi

Penedès Televisió

20:00
Ple municipal
Transmissió de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Músics d'aquí
Xell Montserrat - directora de coral

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: