Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Els nens desagraïts’, de Llàtzer Garcia, fa reflexionar sobre la fe i les creences a Cal Bolet

‘Els nens desagraïts’, de Llàtzer Garcia, ha fet reflexionar el públic reunit a Cal Bolet sobre el pes de la fe i les creences.

Arcàdia és una de les companyies residents de la Sala Beckett la temporada 2017/18. Amb ‘Els nens desagraïts’, la companyia tanca la seva trilogia sobre la família, iniciada amb ‘La terra oblidada’ i continuada amb ‘La pols’. Les tres obres parteixen de textos de Llàtzer Garcia que parlen de les nostres arrels o la impossibilitat de tallar amb elles, per molt que ens hi esforcem.

A ‘Els nens desagraïts’, Garcia planteja el cas real d’una comunitat de famílies –liderada per la “Mare”, autoproclamada “Missatgera de Déu”– que es reunia a Sant Gregori, un poble proper a Girona als anys vuitanta. Aquelles famílies van decidir abandonar els cercles d’amistats per agermanar-se en una rígida comunitat catòlica. Renunciaven al món i als seus plaers per viure en la més estricta pobresa mentre esperaven la fi del món. En aquesta comunitat van néixer nens que, arribat el moment, van sortir per trobar-se amb el món més enllà del seu bosc, aïllat de tot.

L’obra fa reflexionar sobre el pes de la fe i les creences a través de les experiències dels personatges interpretats per Rosa Cadafalch, Muguet Franc, Guillem Motos i Ramon Pujol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: