Diumenge, 17 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Casino de Vilafranca va retre un homenatge a la figura de Pompeu Fabra

L’entitat vilafranquina va recordar dissabte a Pompeu Fabra en la recta final de la celebració del 150è aniversari del seu naixement i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana, en una jornada que va barrejar cultura, història, llengua catalana i esport.

La gran jornada de l’any Fabra va començar a la tarda amb la vessant competitiva, que dividia, per sorteig, a tots els inscrits en dos equips, Pompeu i Fabra. Aquests darrers van iniciar amb victòria el torneig de pàdel, mentre que els Pompeu es van endur el d’escacs i dòmino. L’empat a la competició de tennis entre les dues formacions deixava el resultat final ben obert abans de la celebració de la prova final, que reunia a tots els inscrits al SAM Cafè de la Rambla de Sant Francesc. Finalment, l’equip Pompeu es va endur la medalla d’or de la competició.

A dos quarts de nou del vespre, el professor d’Història Contemporània de la Universitat Pompeu Fabra, Jesús Marchan, va oferir una lliçó magistral sobre la biografia i les aportacions d’aquest personatge cabdal a la història de la llengua catalana. Marchan destacava que Pompeu Fabra va jugar un paper cabdal per la cohesió de la societat catalana.

Després de la conferència es va fer un sopar per a tots els inscrits i els seus acompanyants, en el que també hi van assistir la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, i el regidor de cultura, Raimon Gusi.

 

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
Bob Dylan en català

Penedès Televisió

12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes
14:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: