Dijous, 25 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Casino de Vilafranca va retre un homenatge a la figura de Pompeu Fabra

L’entitat vilafranquina va recordar dissabte a Pompeu Fabra en la recta final de la celebració del 150è aniversari del seu naixement i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana, en una jornada que va barrejar cultura, història, llengua catalana i esport.

La gran jornada de l’any Fabra va començar a la tarda amb la vessant competitiva, que dividia, per sorteig, a tots els inscrits en dos equips, Pompeu i Fabra. Aquests darrers van iniciar amb victòria el torneig de pàdel, mentre que els Pompeu es van endur el d’escacs i dòmino. L’empat a la competició de tennis entre les dues formacions deixava el resultat final ben obert abans de la celebració de la prova final, que reunia a tots els inscrits al SAM Cafè de la Rambla de Sant Francesc. Finalment, l’equip Pompeu es va endur la medalla d’or de la competició.

A dos quarts de nou del vespre, el professor d’Història Contemporània de la Universitat Pompeu Fabra, Jesús Marchan, va oferir una lliçó magistral sobre la biografia i les aportacions d’aquest personatge cabdal a la història de la llengua catalana. Marchan destacava que Pompeu Fabra va jugar un paper cabdal per la cohesió de la societat catalana.

Després de la conferència es va fer un sopar per a tots els inscrits i els seus acompanyants, en el que també hi van assistir la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, i el regidor de cultura, Raimon Gusi.

 

Efemerides

24 d’abril
1918 – Primera batalla de tancs durant la 1a Guerra Mundial, a França
No hi ha efemèrides

Enquesta

Per Sant Jordi regalo…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada
21:00
Un dia de rock
Programa de rock
22:00
Chelsea Hotel
Rock clàssic

Penedès Televisió

20:30
Els esports
Futbol: Vilafranca - Europa
21:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
21:30
Aventura't
Activitats i esports a l'aire lliure

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: