Divendres, 26 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Caves Nadal celebra els 75 anys de la primera collita per a l’elaboració de cava

El celler penedesenc obre les portes aquest mes de desembre per fer un recorregut històric on s’explica el valor del llegat de la tradició familiar que caracteritza l’empresa. La primera de les dues visites que hi ha programades, es va fer aquest dissabte al matí a la finca.

Es tractava d’una proposta oberta a tot el públic i forma part del programa d’activitats que Nadal té previst desenvolupar al llarg de 2018-19 amb motiu del 75è aniversari de la primera collita destinada a l’elaboració de cava, que es va fer l’any 1943. El gerent de Caves Nadal, Xavier Nadal, explicava que no va ser un fet casual.

A més, gràcies als beneficis que Nadal va obtenir de la comercialització d’aiguardents i misteles, es va poder construir la cava fundacional. Des de Nadal, creuen que la clau per l’èxit de la seva marca ha estat la seva especialització. L’any 1984 van fer el cava d’anyada amb el nom de Salvatge, un producte molt fresc fet a base de macabeu. Pel cinquantè aniversari va arribar el “Ramon Nadal Giró” en honor al fundador, on hi predomina el xarel·lo. Fa més d’una trentena d’anys van elaborar el Brut Nature, de llarga criança i amb un major protagonisme de la parellada. A més, gràcies a la voluntat d’innovació, l’any 98 van crear el primer vi dolç d’Espanya, a través de la sobremaduració del raïm amb els efectes de la boitritis noble. Fa uns 20 anys van elaborar els vins blancs secs, bàsicament de varietats autòctones, donant lloc al xarel·lo blanc i al xarel·lo vermell. Un dels pròxims reptes, que tal com apuntava Nadal està previst pels propers anys, ara és fer un vi escumós amb xarel·lo vermell.

A més, el responsable d’enoturisme i comunicació de Nadal, Ricard Rafecas, destacava que els visitants de les seves propostes enoturístiques poden descobrir el procés d’elaboració dels seus productes complet en una sola finca.

La visita d’aquest passat dissabte va acabar a la sala de tast del celler, on els assistents van poder degustar el nou RNG20 Brut Nature 1997, un màgnum d’edició limitada que Nadal ha tret al mercat per commemorar la primera collita que es va fer a la finca destinada a l’elaboració d’escumosos l’any 1943. Nadal ha programat una visita més pel proper 15 de desembre, també gratuïta però amb reserva prèvia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: