Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Augmenta la compra de llenceria vermella de cara a la Nit de Cap d’Any

El vermell és el color que, segons la tradició, atreu la sort, la passió i l’amor, i és també el color de la força, la vitalitat i el positivisme.

Són moltes les tradicions de la nit de Cap d’Any i els rituals per atreure la bona sort i l’amor. Una de les més extenses és utilitzar roba interior vermella. El vermell és el color que, segons la tradició, atreu la sort, la passió i l’amor, i és també el color de la força, la vitalitat i el positivisme. Per aquest motiu, són molts els comerços que venen peces de llenceria de color vermell, molt sol·licitades aquests darrers dies. Un dels casos és la botiga Yamamay de Vilafranca. La Nerea Iglesias, comercial de l’establiment, explica que tot i que el més venut són les calces vermelles, també hi ha qui opta per bodies, camisons i conjunts sencers.

Encara que es desconeix exactament l’origen d’aquesta tradició, podria remuntar-se a l’Edat Mitjana, quan el vermell era un color prohibit que s’associava amb el dimoni i la bruixeria. També s’atribueix al fet que, durant aquesta època, quan tot és blanc i fred, portar quelcom vermell era símbol de vida i de bona sort. La tradició també diu que ha de ser una peça de roba nova, i si és regalada, els efectes es multipliquen.

Iglesias aposta per regalar peces més grans de la talla habitual, per evitar que vagin massa ajustades i resultin incòmodes. Tot i que es tracta d’una tradició habitual en roba interior femenina, també hi ha força demanda de calçotets vermells per la darrera nit de l’any.

Per acabar i assegurar-se un any nou immillorable, la tradició diu que la peça de roba vermella s’ha de cremar després de Cap d’Any. Altres apunten que també serveix portar un llaç de color vermell al canell esquerre o posar-lo a la bossa del raïm. Hi ha qui canvia el vermell pel groc, color que s’identifica amb la bona sort i la prosperitat.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: