Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Activitats solidàries amb La Marató de TV3 a la Fira del Gall

L’activitat de pintura amb vi sobre l’auca del Xarel·lo i un quinto de Nadal han posat el toc solidari a la Fira del Gall.

La DO Penedès patrocinava aquest dissabte un taller de pintura amb vi en el marc de la Fira del Gall. El taller tenia lloc a la carpa de la mostra gastronòmica i estava dirigit per professors de l’escola d’art Arsenal.

L’activitat es basava en la recentment presentada Auca del Xarel·lo, amb textos de Jaume Rafecas i dibuixos de Pilarín Bayés. L’auca és una iniciativa de la fundació privada Futura Local, amb el suport de la DO Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca, per donar a conèixer, sobretot entre els més petits, aquesta varietat autòctona del Penedès.

La dibuixant Pilarín Bayés va assistir a l’activitat. Allà reivindicava el format de l’auca per explicar les coses d’una forma resumida, dinàmica i divulgativa.

Els beneficis que es van recollir al taller de pintura amb vi s’han destinat a la Marató de TV3. El mateix s’ha fet amb els diners recaptats al quinto solidari que també tenia lloc en el marc de la Fira del Gall.

La regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, explicava que ja fa anys que se li vol donar a la fira un toc solidari amb activitats com aquestes.

La recaptació de les activitats solidàries de la fira ha estat d’un miler d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: