Divendres, 25 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A exposició pública la millora de la C-15

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert el procés d’informació pública del projecte de traçat de millora de la funcionalitat i la seguretat de l’Eix Diagonal entre Vilafranca i Igualada.

Aquesta actuació, amb una inversió estimada en 101 M€, inclou la construcció d’un tercer carril i la implantació d’una barrera central fixa del tram entre Vilafranca i Capellades i el desdoblament de l’actual carretera entre Capellades i Igualada.

El projecte respon a la voluntat d’adoptar unes solucions tècniques adaptades a les diferents característiques i trànsit que tenen els trams on s’actuarà i que sumen més de 31 quilòmetres.

 

Al tram entre Igualada i Manresa, el Departament ja ha dut a terme una actuació de separació de fluxos i ara, sotmet a informació pública el projecte de traçat de la implantació d’un tercer carril entre Vilafranca i Capellades i del desdoblament del tram entre Capellades i Igualada.

Al tram Vilafranca – Capellades la solució proposada és la implantació d’un tercer carril a la carretera. Els dos sentits de la circulació estaran separats per una barrera física, de manera que s’evita el risc de patir un xoc frontal. Les zones d’avançament es van distribuint alternadament amb intervals regulars i equilibradament al 50% per sentit.

D’altra banda, es preveu l’execució d’un nou vial per a la circulació de tractors i maquinària agrícola entre els enllaços d’Olèrdola i Vilafranca Sud, així com la millora dels camins paral·lels a l’actual C-15 per a facilitar la mobilitat d’aquests vehicles.

Els treballs es complementaran amb la senyalització vertical i horitzontal, la instal·lació d’un nou sistema de senyalització variable per a la gestió de la infraestructura i l’execució de les mesures d’integració en l’entorn.

El projecte se sotmet ara a informació pública, amb un termini d’un mes per a particulars i de dos mesos, per a institucions i organismes oficials. Es preveu la redacció del projecte constructiu durant el 2019 i l’inici de les obres durant el 2020, amb un termini d’execució de 24 mesos.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: