Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Un any més l’Ajuntament de Vilafranca commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb una amplia programació.

Com a novetat, l’acte institucional d’enguany gira entorn de la conferència Dona, Discapacitat i Violència, i serà divendres a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’Escorxador, on també farà la lectura del manifest de la diada per part de l’Associació Entre-tots i la presentació del cartell de la campanya a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal d’Art Arsenal que hi ha participat.

El Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones se celebra anualment el dia 25 de novembre per denunciar les violències que s’exerceixen sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva eradicació.

La programació s’estén a més d’una setmana i s’inicia demà amb la projecció de la pel·lícula Todas las mulleres que coñezco amb col·loqui posterior, a la Sala Zazie del Casal, a dos quarts de vuit del vespre. Es comptarà amb la presència de la seva directora, Xiana do Teixeiro, i Marta Nieto, de Drac Màgic.

Dimecres hi ha un Taller informatiu adreçat a persones nouvingudes per informar sobre la violència masclista, a càrrec de les tècniques del SIAD, al local de l’associació La Llum del Nord, a les tres de la tarda.

Diumenge dia 25 tindrà lloc l’acció Obstacles per a les víctimes de violència sexual a la plaça de la Vila, a les 11h.

El proper dilluns, 26 de novembre, es farà la Roda de lectures. Es tracta d’una lectura de textos de creació pròpia i d’altres autors a càrrec de dones i homes, en el que es disposarà de textos per aquelles persones que s’hi vulguin incorporar espontàniament a la seva lectura. L’acte tindrà lloc a dos quarts de vuit de la tardes a la biblioteca Torras i Bages.

El divendres dia 30 hi haurà el Teatre-Fòrum: És de conya? A càrrec de la Companyia NUS a l’espai juvenil a l’antic mercat de la Pelegrina, a les vuit del vespre.

Finalment, el dissabte, 1 de desembre, es representarà l’obra de teatre, protagonitzada per les alumnes del taller de teatre de l’Escola de Vida del SIAD, al Teatre Cal Bolet, a les vuit del vespre.

El programa està elaborat amb la col·laboració de l’associació La llum del Nord, la Biblioteca Torras i Bages i l’Escola Municipal d’Art Arsenal i amb el suport de Institut Català de les dones i de la Diputació de Barcelona.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: