Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 300 persones van participar en la concentració de suport als 9 Antifeixistes del Penedès

Per donar suport als encausats aquest dissabte es van organitzar alguns actes, entre els que destacava una concentració a la plaça de la Vila i una manifestació pels carrers del centre.

Aquest dimarts s’han de presentar davant del jutjat de Vilanova els 9 penedesencs encausats per uns fets que van passar fa vuit anys a Vilafranca, quan la Plataforma x Catalunya va organitzar una trobada al parc de Sant Julià i es va promoure una manifestació antiracista en protesta que va acabar amb aldarulls, danys a algun vehicle dels Mossos i ferides a algun policia.

Per donar suport als encausats aquest dissabte es van organitzar alguns actes, entre els que destacava una concentració a la plaça de la Vila i una manifestació pels carrers del centre.

Un dels encausats, el Raimon Eres, assenyala que es consideren víctimes d’una pressió política.

A Vilanova fa un temps hi va haver un judici similar, amb motivacions diferents, que va acabar d’una forma prou positiva i en aquest sentit els encausats de Vilafranca tenen esperança d’aconseguir l’absolució. D’altra banda en els darrers mesos han rebut el suport de diferents persones i col·lectius, com era el cas també d’aquest dissabte.

Unes 300 persones els van acompanyar en la concentració de la plaça de la Vila i la posterior manifestació. Desprès estaven previstos també uns parlaments de representants dels 9 de Vilanova, d’Alerta Solidària, d’una noia del CDR i dels mateixos encausats vilafranquins. Abans d’iniciar la manifestació hi va haver una sorpresa amb el desplegament d’una pancarta en suport als presos polítics i els exiliats que es va despenjar de dalt de la Capella de Sant Joan.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: