Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un monòleg sobre Fabra serveix per presentar una nova edició del Voluntariat per la Llengua

L’Agrícol acollia dijous al vespre el darrer dels actes del cicle “Tardor amb Fabra”. Concretament es tractava d’un monòleg dramatitzat amb el nom de “Pompeu Fabra: jugada mestra!”.

Com explica la responsable del Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès, Teresa Casanellas, era una bona manera d’acostar-se a la vida i la figura de Fabra.
Casanellas recordava que Fabra va ser una persona molt polifacètica, per exemple un amant del tenis. Per això era complicat també glossar la seva figura.
El cicle per recordar l’any Fabra estava organitzat conjuntament des del Servei de Català, Òmnium Cultural i l’Agrícol. L’autor del text és Òscar Intente, que també s’encarrega d’interpretar-lo i que per exemple en parlava així a l’inici del seu monòleg.
Aquesta activitat servia per donar el tret de sortida també a una nova edició del Voluntariat per la llengua. Tot just abans de la representació del monòleg es va explicar el seu funcionament i es va lliurar el material de suport a les persones que hi participaran enguany. Aquest material servirà a les parelles lingüístiques per a les trobades setmanals d’una hora que faran durant les properes deu setmanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: