Dissabte, 22 de Febrer de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’obre el panteó de Milà i Fontanals en una visita comentada pel bicentenari del seu naixement

L’historiador Joan Solé i Bordes va ser l’encarregat de comentar els diversos aspectes d’aquest panteó i la seva història relacionada amb la família.

Diumenge el cementiri de Vilafranca acollia una especial visita comentada emmarcada dins de les activitats de celebració del bicentenari de Manuel Milà i Fontanals. El panteó familiar de Milà i Fontanals va restar obert durant el matí amb l’objectiu que aquells qui volguessin poguessin entrar i veure un espai de gran valor històric i cultural que conté diverses làpides, un panegíric del mestre escrit per Marcelino Menéndez y Pelayo, així com algunes corones de llorer en bronze resultat de diversos homenatges tributats a l’estudiós vilafranquí i un mural de tema religiós obra de l’artista gironí Jaume Busquets. L’historiador vilafranquí Joan Solé i Bordes va ser l’encarregat de comentar els diversos aspectes d’aquest panteó i la seva història relacionada amb la família.

Diumenge també era present el regidor de cultura de Vilafranca, Raimon Gusi, que recordava el seguit d’actes que s’han fet per a commemorar els 200 anys del naixement de Milà i Fontanals. Tots ells són una mostra d’agraïment i homenatge a una figura que li ha donat renom a la vila.

En el marc d’actes de celebració del bicentenari de Milà i Fontanals, properament s’instal·larà una placa commemorativa a la casa natal.

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
03:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
02:30
Tertúlia de Carnaval
Tertúlia sobre el Carnaval, amb Àlex Santamaria
03:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: