Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pintures Janer va oferir dissabte una exhibició de grafits i un taller per a infants

La segona edició d’aquest concurs s’havia de fer a finals del mes d’octubre però es va haver de suspendre a causa de la pluja.

Aquesta activitat es va dur a terme dissabte al matí davant de les instal·lacions de Pintures Janer a Vilafranca, i va reunir els tres guanyadors del concurs de grafits que organitzava l’empesa el passat mes de setembre i que finalment van poder plasmar la seva obra en un mur el passat dia 10 de novembre. Aquesta activitat s’havia de fer el 27 d’octubre, però es va suspendre a causa del mal temps.
Aquesta era la segona edició d’aquest concurs, la primera es va fer el 2015, i la intenció com explica la responsable de botigues de Pintures Janer, Eulàlia Torres, la voluntat era també donar visibilitat a aquesta faceta artística que te el grafit. Al mateix temps, s’organitzava també un taller adreçat a infants per explicar-los les nocions bàsiques de l’art del grafit i com preparar-se per fer-ne.
En aquest cas, els tres seleccionats d’entre la trentena que es van presentar a la segona edició del concurs van poder mostrar la seva obra en un dels murs del carrer Melió de Vilafranca on Pintures Janer te la seva seu.
Els artistes seleccionats eren Dude, que venia des de Lleida, AS7A i el Gat Miau, els dos darrers penedesencs. Alfons Méndez, conegut com a AS7A, explicava que ell va iniciar-se en el grafit als 14-15 anys, però que pintava i dibuixava ja des de petit.
Recorda que en els seus inicis hi havia una barreja entre l’impuls creatiu i l’adrenalina per fer alguna cosa que no era del tot legal. Considera també que actualment cal més suport i cessió d’espais per tal que els artistes puguin elaborar i mostrar la seva obra.
Mentre els tres grafiters pintaven els seus murals, els més petits amb l’assessorament de monitors podien també iniciar-se en el món del grafit i començar a fer servir els espais per decorar un espai especialment preparat per l’ocasió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: