Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

No prospera una moció d’ERC als Monjos què sol·licitava la reprovació de Felip VI

La moció s’ha portat a votació en el Ple municipal del dilluns passat.

El text defensava també que “el Parlament ha de poder debatre i votar en llibertat sobre els temes que consideri oportuns sense l’amenaça de represàlies” i condemnava el discurs que va fer el rei Felip VI després de l’1-O en el qual justificava la violència exercida per la policia.

Entre les propostes de la moció també hi havia el rebuig a la decisió del govern espanyol de judicialització de la política i de les continues amenaces d’aplicació del 155 o la il·legalització dels partit polítics.

La moció ha tingut el suport d’Esquerra, CiU i de la CUP, però no ha prosperat pel vot en contra dels socialistes, majoritaris al consistori. La Candidatura d’Unitat Popular va presentar una moció en la qual es demanava un reconeixement explícit per a totes aquelles persones que van fer possible el referèndum d’autodeterminació de l’1 -O, condemnava l’ús il·legítim de la violència i la brutalitat policial, així com l’immediat alliberament del president de l’Omnium Cultural i del president de l’ANC, així com de tota la resta de presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades”. Moció a la qual també va votar en contra la majoria i va rebre els vots favorables dels proposants, d’Esquerra i CiU.

 

 

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: