Divendres, 12 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Lucía Martín explica l’acord de pressupostos de l’estat a Vilafranca

La diputada d’En Comú Podem Lucía Martín ha explicat a Vilafranca que l’acord de pressupostos de l’estat resol algunes de les principals necessitats de la ciutadania.

La diputada al congrés i portaveu d’En Comú Podem Lucía Martin va ser aquest dilluns a Vilafranca per explicar l’acord de pressupostos de l’estat. Martín es va reunir amb membres de Vilafranca en Comú i va oferir una roda de premsa prèvia a un acte públic en format de xerrada – debat que tenia lloc més tard a l’Escorxador.

La diputada va fer referència principalment als punts de l’acord signat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder d’Unidos Podemos, Pablo Iglesias, que pretenen contribuir a revertir les retallades socials i a millorar la situació de les classes populars. Entre aquestes mesures, es preveu apujar a 900 euros el salari mínim; augmentar el pressupost del pla estatal d’habitatge i millorar la protecció dels inquilins; desenvolupar un model de transició energètica; incrementar les ajudes a la dependència; reduir les taxes universitàries i augmentar en un 1% l’impost de patrimoni a les fortunes de més de 10 milions d’euros. L’acord també inclou duplicar els recursos que destina l’estat a les víctimes de les violències masclistes.

Pel que fa a la recerca de suports, Martín diu que En Comú Podem no oblida la complicada situació que es viu a Catalunya però considera que defensar els pressupostos és compatible amb intentar resoldre el conflicte.

Lucía Martín explica que l’aprovació d’aquests pressupostos suposa “un gir de 180 graus” respecte les polítiques adoptades per l’anterior govern del Partit Popular tot i reconèixer que l’acord té límits i que el seu grup hagués volgut anar més enllà en temes com la llei mordassa, la reforma laboral o el control sobre les entitats financeres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: