Dimecres, 12 de desembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

L’escultura de la torre de 8 sense folre ja llueix al vestíbul dels Castellers de Vilafranca

Divendres Àngels Verdaguer i Fred Purnell van estar instal·lant l’espectacular escultura de la torre de 8 sense folre que han estat construint en els darrers sis mesos, i que presideix ja el vestíbul.

Divendres al matí, mentre feien la instal·lació del tronc de la torre vam parlar amb l’Àngels i el Fred que ens explicaven que tenen una galeria a Menorca on fan i exposen les seves escultures, i aquí és on membres de la colla van veure la seva obra. En Fred a més, és membre dels Castellers de Vilafranca i van optar al projecte amb la seva proposta sempre amb materials recuperats.
Es tracta d’una escultura feta vares de ferro de les obres, arcs de botes de vi i altres peces de metall recuperades al Penedès, i que finalment donen cos a una torre de 8 sense folre que es correspon a una proporció del 80% del que seria mida real.
Després de 6 mesos treballant-hi, divendres era el primer cop que la veien doncs en la seva posició final, i l’anaven situant i ajustant al seu emplaçament enganxada al mirall que hi ha al vestíbul de Cal Figarot. Una estructura etèria del tronc de la torre, que contrasta amb la solidesa i forma més compacte de la pinya.
Els dos artistes, satisfets del resultat final, també explicaven que el mirall ajuda a donar cos i efecte de tres dimensions a l’estructura, que vol transmetre també la fragilitat de la torre de 8 sense folre.
Recordem que els Castellers de Vilafranca tenen oberta una campanya de micromecenatge amb la voluntat de recollir 20.000 per ajudar a cobrir les despeses d’aquesta escultura. En aquests moments tenen ja més del 65% del seu objectiu assolit quan encara queden uns dies de campanya oberta.

Enquesta

El creixement de l'extrema dreta és degut sobretot a…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
21:00
Llegir per sentir
Literatura infantil i juvenil, amb Josep Maria Soler

Penedès Televisió

17:30
Torna-la a tocar, Sam
Actualitat cinematogràfica
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana
18:30
El contrapunt
Josep Ramon

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: