Dimarts, 24 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola El Castellot acull alumnes d’un projecte Erasmus amb participació de 8 països

Aquesta setmana, fins divendres, un grup d’alumnes i professors provinents de diferents països europeus participa en una trobada pedagògica europea que acull l’escola El Castellot de la Múnia.

És un encontre on participen a banda dels alumnes de sisè de l’escola penedesenca, escolars d’entre 12 i 13 anys de Finlàndia, Polònia, Alemanya, Itàlia, Grècia, Portugal i Romania. Sota el marc del programa europeu Erasmus+ “Learning with the Arts” es busca adquirir aprenentatges a través de les arts. Amb un treball cooperatiu i l’ús de les noves tecnologies es pretén fomentar l’autonomia de l’alumnat i dotar-lo d’eines d’autoaprenentatge.
Entre les activitats que s’han organitzat, dimarts al matí els alumnes participants van fer una petita excursió des de l’escola fins a l’ermita de Sant Andreu, a tocar de Les Conilleres. Allà, han seguit amb atenció un petit concert que han ofert els professors August García i Vicent Fortea que han interpretat entre altres el Cant dels Ocells. (17h49’55” …)
En acabar els nois i noies i els seus professors, amb uns instruments de canya que havien fet el dia abans, han acompanyat els dos professors en una darrera cançó. (17h54’27” …)
La coordinadora general del programa, Magda Szyszka-Stasiak, explicava que el projecte te la importància d’aprofitar les diferents arts per aprendre i poder parlar d’altres matèries més científiques.
Una altra part important del projecte també és el coneixement d’altres països, d’altres maneres de fer i fins i tot amb la possibilitat de fer nous amics.
Els alumnes que participen d’aquest projecte tenen entre 12 i 13 anys, i a banda dels de sisè de primària del Castellot hi participen 18 alumnes i 15 professors que participen en activitats tant diverses com aquest concert en aquesta ermita, o uns tallers que ofereixen els alumnes forans als penedesencs. La coordinadora del projecte a El Castellot és la Cèlia Raventós.
Així s’han fet tallers de construcció d’instruments tradicionals de canya, el món de la vinya i el vi des de la vessant artística, una visita al Museu Pau Casals al Vendrell, visita a Cal Figarot per fer un taller de castells, visita al Vinseum i a Barcelona s’anirà al Museu de la Ciència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: