Dilluns, 8 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les llars municipals d’infants obtenen resultats molt satisfactoris a l’estudi de la Diputació

Les llars municipals d’infants de Vilafranca obtenen resultats molt satisfactoris en el darrer estudi comparatiu impulsat per la Diputació de Barcelona.

Dimarts a la tarda l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca va presentar en roda de premsa els resultats de l’estudi comparatiu que cada any fa la Diputació de Barcelona per avaluar el servei municipal de llars d’infants entre 47 municipis de la demarcació i alhora ressaltar l’alt nivell del qualitat assolit per aquest servei educatiu municipal.

La regidora d’Ensenyament Xell Montserrat va exposar que aquest curs 2018-2019 hi ha un total de 310 infants escolaritzats a les llars d’infants de titularitat municipal. El cost anual de sosteniment del servei és de 1.475.000€, “una suma que suposa un 4,2% del pressupost global de l’Ajuntament”. Montserrat va afegir que els cercles comparatius de la Diputació serveixen per avaluar la qualitat del servei i, per tant, que els diners que s’hi inverteixen estan gestionats amb eficiència.

Montserrat va posar èmfasi en el fet que Vilafranca és un dels municipis més petits en població dels cercles comparatius i va destacar que la vila sempre està en la part alta en tots els indicadors de qualitat, amb una valoració per part de les famílies de 9 sobre 10.

En l’àmbit pedagògic, l’equip d’educadores de les llars d’infants municipals, integrat per 39 persones, treballa de forma coordinada des de fa anys amb bons resultats.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull va ressaltar la qualitat del servei en una “etapa educativa fonamental perquè l’infant se socialitzi”.

La cap del servei d’Ensenyament, Dolors Peñafiel, va exposar l’evolució del servei de llars d’infants dels darrers 18 anys en què destaca el progressiu increment del nombre de places i aules disponibles i la disminució de l’edat d’admissió. Peñafiel va remarcar que, malgrat que en un moment donat la Generalitat va deixar de fer la seva aportació econòmica, “l’Ajuntament no va repercutir aquest cost en les famílies i mai s’ha arribat al 33% que seria el que correspondria. Actualment l’Ajuntament aporta el 52% del cost, les famílies el 27% i la resta l’aporta subsidiàriament la Diputació”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: