Dimarts, 5 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’antic rellotge de l’Estació Enològica es podrà visitar els divendres d’aquest mes de novembre

S’ha presentat la restauració de l’antic rellotge de l’Estació Enològica que ha durat gairebé 3 anys. Els divendres d’aquest mes de novembre es podrà visitar, a la planta baixa de l’Enològica.

Aquesta valuosa peça va ser adquirida per l’Ajuntament de Vilafranca el 1883 i, inicialment, es va instal·lar a la Basílica de Santa Maria. Posteriorment, l’any 1929, es va traslladar a l’Estació Enològica. Una de les curiositats de la instal·lació del rellotge en la que va ser la nova ubicació, és la integració del mecanisme en l’estructura de l’edifici. El rellotge estava situat a la part més alta i, mitjançant un sistema de politges, els pesos aprofitaven tota l’alçada i així disposaven de recorregut suficient per al seu funcionament. Aquests pesos es van trobar al soterrani de l’edifici, utilitzat com a cava.
Els responsables de la restauració han estat Xavier Carbó, Josep Sesma i Joan Tort, que han realitzat un treball minuciós i precís de forma totalment desinteressada, igual com van fer amb el rellotge de la Basílica de Santa Maria. En aquest cas el procés va començar el 2012 amb el desmuntatge de les peces. Va ser llavors quan van veure la dificultat que tindria aquesta restauració ja que algunes peces estaven molt gastades.
El tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, que va presidir l’acte, va afirmar que la ubicació del rellotge en un dels vestíbuls principals de l’edifici s’ha fet amb la voluntat que estigui en un lloc visible. Montfort recordava també que es tracta d’un element del patrimoni de la vila com el rellotge que retorna a un edifici històric on ja va estar-hi en funcionament. El regidor també volia reconèixer la feina que han fet els tres joves que han estat restaurant aquesta peça.
Per a l’elaboració dels textos i dibuixos que acompanyen la instal·lació del rellotge, l’Ajuntament de Vilafranca ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat del Col·legi Sant Ramon de Penyafort.
L’antic rellotge de l’Estació Enològica es podrà visitar els divendres 16,23 i 30 d’aquest mes de novembre, de 9 del matí a 3 de la tarda, al mateix edifici situat al carrer d’Amàlia Soler número 29.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: