Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament demana als veïns del Molí d’en Rovira quins serveis i equipaments volen al barri

S’ha passat una enquesta als veïns per tal que opinin sobre equipaments, i zones verdes tot aprofitant la remodelació que es farà al carrer del Comerç.

Pere Regull acompanyat del regidor d’Urbanisme Josep Maria Martí el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, han presentat aquesta proposta de participació ciutadana que servirà per tal que els veïns afectats puguin fer propostes relacionades amb equipaments i serveis al voltant de la reurbanització que es vol fer al carrer del Comerç.
Com explica el regidor Josep Maria Martí és un projecte que es vol completar aquest mandat, però que és molt complex. L’objectiu és una regeneració urbana que ha de compaginar el passat, amb el present i futur d’aquesta zona de la vila. Martí apuntava que la voluntat de l’equip de govern és portar a aprovació inicial el projecte en el ple d’aquest mes de novembre, però que abans s’ha volgut obrir aquest procés per tal que els veïns puguin dir-hi la seva.
Francisco Romero ha volgut recordar que fa 15 anys que aquesta zona està pendent de desenvolupar el seu planejament, i que ara es vol desbloquejar definitivament la situació. Es tracta d’una proposta de molta envergadura, ja que s’actua sobre uns 15.000 mestres quadrats de zones verdes, uns 3.000 d’equipaments públics i aproximadament 15.000 més de vials públics.
Tot plegat però, s’ha de compaginar també amb la iniciativa privada que ha d’acabar de desenvolupar la planificació. Així, l’alcalde Pere Regull considerava que es tracta d’una proposta important per la vila que s’ha de deixar encarrilada per quan la reactivació econòmica permeti que el sector privat acabi urbanitzant tota la zona.
La voluntat ara és posar les bases urbanístiques de planificació i urbanització pública per tal de potenciar l’esperit residencial del barri i el seu comerç.
Regull ha recordat que no tot depèn en aquest cas de l’administració públic i que ha de ser el sector privat el que acabi desenvolupant la zona.
Aquests propers dies doncs, els veïns podran dir-hi la seva i les propostes es recolliran en el que ha de ser la planificació que es vol portar al ple el proper dia 27. Posteriorment la planificació s’ha d’aprovar de manera definitiva per part de la comissió territorial d’urbanisme de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: