Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca incrementarà un 2’5% el pressupost l’any vinent superant els 54’5M€

Aquest dilluns s’ha celebrat al saló de plens de l’ajuntament de Vilafranca la preceptiva sessió d’audiència pública, prèvia al debat dels pressupostos.

La sessió anava a càrrec del primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, i del regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, i comptava amb l’assistència de representants de les associacions de veïns, ciutadans i alguns regidors del govern.

Francisco Romero destacava el fet que el pressupost suposa un increment respecte al de l’any passat i manté una línia de creixement dels darrers anys, i a la vegada comporta també una capacitat d’inversió destacada.

Per la seva banda Aureli Ruiz, remarcava que el pressupost consolidat, és a dir el de l’ajuntament més les diferents entitats i organismes municipals, pujarà per l’any vinent a 54 milions 590 mil euros, el que representa un creixement del 2’5% respecte a l’any anterior. En els ingressos es percep una millora en l’activitat econòmica i també en les aportacions d’altres administracions.

Respecte a les despeses, i tenint en compte que és el darrer pressupost d’aquest mandat, es remarca el capítol d’inversions  adreçades a completar obres que estan en marxa i el manteniment del nivell d’inversió en la via pública i en despesa social.

Justament per que es tracta del darrer pressupost de l’actual mandat Aureli Ruiz, destaca que en aquest període s’han trobat amb una subvenció de 3M€ per al Vinseum, que ha modificat algunes previsions.

En relació a les obres de la Casa de la Festa Major, el pressupost d’aquest any i el previst per el 2019 serviran per acabar les obres i equipar-lo perquè pugui estar en funcionament a mitjans de l’any vinent.

Una altra de les inversions destacades del 2019, serà la construcció d’un pavelló esportiu anex al pavelló de la Gamba.

Desprès de l’audiència pública s’obre un període de 15 dies per analitzar les propostes dels grups municipals i dels veïns i l’objectiu és portar a aprovació inicial el pressupost del 2019 en el Ple d’aquest mes de novembre que se celebrarà el dimarts dia 27.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: