Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vaga de metges continua amb un alt seguiment a la comarca

En relació a la vaga de metges, el PSC de Vilafranca va convocar aquest dilluns a la tarda una roda de premsa per expressar el seu suport als professionals mèdics.

Tot i que no s’han facilitat xifres de seguiment desglossades per centres, la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent de l’Institut Català de la Salut va emetre aquest dilluns un comunicat amb algunes dades generals sobre la vaga. Segons aquest comunicat, la vaga als centres d’atenció primària de l’ICS ha tingut un seguiment al torn de tarda en el personal mèdic de prop d’un 50% i una afectació a la resta de la plantilla de gairebé un 7%. Unes dades que s’aproximen a les generals de Catalunya que ha ofert el Departament de Treball de la Generalitat.

Per la seva part, el sindicat majoritari convocant, Metges de Catalunya, ha qualificat la primera jornada de mobilització d’èxit. El sindicat afirma que un 77% dels facultatius d’atenció primària i un 75% de la concertada han secundat aquesta primera jornada de vaga.

Les negociacions per desconvocar l’aturada, prevista en principi fins divendres, segueixen obertes després que aquest dilluns a la matinada, no s’arribés a assolir un acord; tot i que sindicats i patronal estarien d’acord en que cal una reforma de l’atenció primària, segons apunten diversos mitjans.

En relació a la vaga de metges, el PSC de Vilafranca va convocar aquest dilluns a la tarda una roda de premsa per expressar el seu suport als professionals mèdics i denunciar la “desídia i la manca de gestió” del govern de la Generalitat en aquest sector.
El Secretari d’Organització de la Federació Alt Penedès–Garraf Francisco Romero ha demanat al govern que no busqui excuses i que prioritzi l’ensenyament i la sanitat públiques.

Per la seva part, el Secretari d’Organització del PSC vilafranquí Ramon Zaballa explica que, rere les retallades i la precarització de la sanitat pública, hi ha un canvi de model encobert.

Els socialistes han explicat que l’esforç dels professionals, tant en la sanitat com en altres àmbits, ha contribuït a mantenir el servei a la ciutadania malgrat les retallades. Però opinen que la situació és insostenible i cal actuar el més aviat possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: