Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La sardana ha protagonitzat la primera de les xerrades del cicle “A l’Agrícol parlem de música”

Es va fer aquest passat dissabte al vespre a l’Agrícol i va anar a càrrec del músic i compositor Xavier Cassanyes.

Amb el títol de “La Sardana i l’ànima de la Cobla”, explicava que el que fa especial la tarda és el conjunt instrumental (la cobla) i també que sigui una dansa que es compta i es reparteix.

Cassanyes va néixer a Barcelona en el si d’una família molt musical, el pare era pianista i organista i la mare soprano. Va realitzar els seus estudis al Conservatori Municipal de Música de la ciutat. Des de fa molts anys viu a Capellades i es considera capelladí, formant part des de la seva fundació de la Coral Noves Veus, de la que ha estat director. Com a compositor, ha escrit unes 40 sardanes, diferents obres simfòniques, per a orquestra de cambra, cor, cantates per a cor infantil, etc. L’any 2017 va ser finalista al concurs “La Sardana de l’Any”. Cassanyes confessava que era optimista de mena i creu que la sardana és una dansa que en té per molts anys.

Es tractava d’una activitat gratuïta i va acabar amb una copa de cava per a tots els assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: